Çıtır Kabak Kızartması



Yaz demek Kızartma demek

Karışık kızartma, şakşuka, patlıcan-biber kızartması, kabak kızartması, fasulye kızartması..... saymakla bitmez sanırım. Her sebzenin kızartmasını severim. Bazen hafif olması için fırında hazırlarım, bazen Actifry'da kızartmayı tercih ederim.

Çıtır kabak kızartmasını bol yağda kızartmak gerekiyor. Ara sıra kaçamak yapmak gerekir ne de olsa.

* Bu kızartma için Girit kabağı tercih ediyorum, ince dilimliyorum.

* Soğutmadan ve buzdolabına kaldırmadan tüketmek gerekiyor, bekledikçe yumuşuyor.

Çıtır Kabak Kızartması

3-4 adet Girit kabağı
1 şişe maden suyu
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
karabiber

kızartmak için zeytinyağ

  • Kabakları ince ince dilimleyin, kağıt havlu ile nemini alın.
  • Kızartmak için derin tencerede zeytinyağını kızdırın.
  • Derin bir kaseye maden suyunu koyun. Unu azar azar ilave ederek boza kıvamına gelene kadar karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyin.
  • Kabakları bu karışıma batırın, fazlasını süzüp kızmış yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder