Pırasalı Mercimekli Bulgur Pilavı


Kış Pilavı

Pırasa kış aylarının favori sebzesi. Portakallı zeytinyağlısı, çorbası, dolması en sık yaptığım pırasalı tarifler. Zeytinyağlı yemeğine son zamanlarda çeşitli bakliyatlar da ekliyorum. Bazen bulgur, bazen mercimek, bazen de nohut.


2 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
2-3 pırasa
1 adet kuru soğan
3 su bardağı sıcak su
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
tuz, karabiber
  • Yeşil mercimeği haşlayıp suyunu süzün.
  • Pırasayı ince halkalar şeklinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağında önce soğanı ve pırasayı kavurun. Salçaları ilave edip kavurun. Yeşil mercimeği ve bulguru ekleyip karıştırın. Sıcak suyu, tuz ve karabiberi ekleyip kısık ateşte pişirin. Pilav suyunu çekince altını kapatıp 10-15 dakika dinlendirip servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder