Patates Köftesi


Lezzetli ve Pratik

Bizim evde bakliyat çok tüketiliyor, tariflerini de eklemeye çalışıyorum fırsat oldukça. Mercimek köftesini de çok yaparım, özellikle pazar günleri pratik yemekler yapmaya çalışırım, bizimkilerin ilk aklına gelen de mercimek köftesi olur. Hemen çayı demleriz, yanında bol yeşillik ve turşu ile yemeyi severiz. 

Patatesli köfte de mercimek köftesi gibi yapılıyor. Bu köfte tarifini de kısırı çok güzel yapan arkadaşım Sibel verdi, belki onun kısır tarifini de ekleriz bir ara.

* Hem mercimek köftesini hem de bu köfteyi, doğrusu ezme işlemi gereken her şeyi Tupperware'in patates ezicisi ile yapıyorum. Benim gibi el ve bilekleri zayıf olan birisi için işimi oldukça kolaylaştırıyor.

3 büyük patates
1 su bardağı ince bulgur
1 büyük kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağ
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
Yarım demet maydanoz
4-5 sap taze soğan
tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon
  • Patatesleri iyice haşlayın. Haşlandıktan sonra kabuğunu soyup ufak parçalara bölün, içine bulguru katıp ezerek karıştırın, tencerenin kapağını kapatın ve bulgurun şişmesine izin verin.
  • 1 çay bardağı zeytinyağında küp küp doğranmış kuru soğanı ve sarımsağı pembeleştirin. Salçaları ilave edip biraz kavurun.
  • Patates ve bulgur karışımının üzerine salçalı sosu gezdirip ezerek karıştırın ve 5 dakika daha dinlenmeye bırakın.
  • Baharatları ilave edip iyice yoğurun. 
  • Kıyılmış maydanoz ve taze soğanı da ekleyin ve karıştırın.
  • Elinize ceviz büyüklüğünde parçalar alın, şekil vererek köfteleri hazırlayın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder